Fysiotherapeutische specialisten in revalidatie, personal training en voeding

OVER POWERTOMOVE

PowerToMove is een fysiotherapeutisch trainings- en leefstijlcentrum gevestigd in Sportinstituut Schiedam met een holistische visie op het functioneren van de mens. PowerToMove is opgericht door Jan Hofman. Al meer dan 30 jaar zijn wij gespecialiseerd in fysiotherapie, training en voeding waarbij ook de ‘mindset’ om gezond te willen zijn een belangrijke factor is in revalidatie en het functioneren van een mens.

Trainen isde beste revalidatie

Door onze ervaring en kennis van de wetenschap weten wij en hebben we de ervaring dat trainen de beste manier is om van uw klachten af te komen en zorg voor meer preventie om nieuwe blessures cq. aandoeningen te voorkomen. De juiste trainingsprikkel voor het juiste systeem gaat ervoor zorgen dat dat systeem sterker wordt en beter gaat functioneren. Als voorbeeld dienende kan een juiste krachttrainingsprikkel ervoor zorgen dat uw botten, ligamenten en spieren sterker worden en beter gaan functioneren maar deze zelfde prikkel heeft ook een gunstige invloed op uw hormoonhuishouding en bijvoorbeeld de suikerspiegel in uw bloed. U begrijpt dat er zo talloze voorbeelden zijn waarom trainen onze voorkeur heeft. Daarnaast kunnen wij deze manier van revalideren natuurlijk faciliteren door hands-on behandelingen zoals allerlei manieren van taping, dry needling, mobiliseren van gewrichten, verschillende myofasciale release technieken en indien wij dit echt nodig achten dan kunnen wij detoniseren of toniseren dmv massage. Echter gaat onze voorkeur altijd uit naar actieve revalidatie!!!! .

Specialisatieper lichamelijk onderdeel

Binnen de chirurgie wordt er steeds meer gespecialiseerd. Dat is handig. Een snijdend specialist is een vakman die een speciaal onderdeel in het lichaam moet kunnen repareren en dan is het handig dat je dat vaak doet. Een fysiotherapeut probeert de functie te veranderen of aan te passen en binnen onze visie is dat een lokaal functieprobleem dat geïntegreerd moet worden in het functioneren van de gehele keten. Natuurlijk moet je direct na een trauma lokaal inzoomen en veel verstand hebben van de verschillende operaties en van de anatomie van dat onderdeel. Het schoudergewricht bijvoorbeeld kent vele trauma’s en daarmee gepaard gaande functieproblemen. U kunt de schouderfunctie echter niet los zien van de functie van heupregio, lage rug en borstwervelkolom. Als fysiotherapeut moet je al deze relaties kennen en hiermee de juiste revalidatietrainingen kunnen geven, en ja soms kan dit betekenen dat er de eerste weken slechts passief of geleid actief bewogen wordt op de behandelbank. Uiteindelijk dient er gerevalideerd te worden in ketentraining. Dit principe van inzoomen op lokaal niveau en uitzoomen naar het geheel geldt eigenlijk voor het hele lichaam en elk onderdeel van het lichaam. Dit is de reden dat wij ons hebben gespecialiseerd op al deze gebieden. We doen elk jaar vele opleidingen op het gebied van de onderste- en bovenste extremiteiten, nek, rug en chronische aandoeningen om zodoende de klant in zijn geheel te kunnen beoordelen en te revalideren.

Wij hebben talloze specialisaties binnen de fysiotherapie maar ook in andere domeinen.

Samenwerkingandere disciplines

Wij hebben nauw contact met het SFG/ Vlietlandziekenhuis, ErasmusMC, Maasstadziekenhuis en het Rijndam revalidatiecentrum. Wij zijn aangesloten bij het Chronisch zorgnet , FEL en het regionale traumanetwerk.

Mogelijk gemaakt door WordPress | Thema: HoneyPress Dark door SpiceThemes