Handtherapie


Handtherapie Handtherapie Schiedam en HaarlemRijnmond (lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie)

Handletsels kunnen zeer invaliderend zijn!

Jan Hofman richtte in 2015 Handtherapie Rijnmond op om de zorg rondom patiënten met handletsels beter te organiseren in de regio Rijnmond. Hiervoor is hij continu in overleg met huisartsen, traumatologen, handchirurgen en revalidatieartsen om deze zorg beter te organiseren. Hij vond een compagnon in Rasmus Olsen, handtherapeut en manueel therapeut te Vlaardingen en Hoek van Holland.
Jan Hofman behoorde bij de eerste handtherapeuten in Nederland en heeft ondertussen meer dan 20 jaar ervaring in therapie bij handletsels.
Nadat in het ErasmusMC de eerste handtherapeuten werkzaam waren met o.a. G. van Strien, H. Soeters en T. Schreuders, volgde hij de opleiding tot handtherapeut bij het Nederlands Paramedisch Instituut onder leiding van G. van Strien. Samen met zijn toenmalige compagnon Marijke Vaske richtte hij één van de eerste ‘eerste lijns handtherapiepraktijken’ op in Nederland te Delft.
Deze praktijk bestaat nog steeds in Delft maar Jan wilde een andere koers varen, volgde recent nogmaals de vernieuwde ‘Praktijkopleiding Handtherapie’ in het Erasmus MC en richtte daarna ‘Handtherapie Rijnmond’ op als onderdeel van PowerToMove.

Jan behandeld patiënten met handletsels of na handchirurgie te Schiedam. Hij werkt samen met hand- en polsspecialisten uit het Maasstadziekenhuis te Rotterdam waar hij op dinsdagmorgen en donderdagmorgen ook handtherapeutische consulten verzorgt.
Tevens werkt hij samen met handspecialisten uit het Franciscus gasthuis en Vlietland, het ErasmusMC en met revalidatieartsen uit het Rijndam. Vele patiënten worden tegenwoordig behandeld door handtherapeuten binnen het ziekenhuis. Dit is vaak niet nodig. Bespreek met je arts of je terecht kan bij Handtherapie Rijnmond/PowerToMove te Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland of te Haarlem.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.
Je kan ook 0621556605 bellen

Je naam *

Je e-mail *

Onderwerp

Je bericht

[recaptcha]

PowerToMove