Wie zijn wij


Brand Pepper Media PowerToMove-21PowerToMove ‘het Team’

PowerToMove is een fysiotherapeutisch trainingscentrum opgericht door Jan Hofman en geleid door Jan Hofman en
Merinda Kreischer. Meer dan 25 jaar zijn wij gespecialiseerd in fysiotherapie, training en voeding en hebben wij talloze specialisaties in de fysiotherapie en andere domeinen.

 

Er is een nauwe samenwerking met Nederlandse topspecialisten: Chirurgen, Traumatologen, Orthopeden, Plastisch chirurgen maar ook met Internisten, Neurologen en Revalidatieartsen.
Wij hebben nauw contact met het Rijndam Revalidatiecentrum, het Franciscus Gasthuis en Vlietland, het ErasmusMC en Maastadziekenhuis. Daarnaast werken wij samen met de beste professionals uit de regio op het gebied van trainen waaronder Dogan Tekin van Personal Body-Tuning, Martijn Bos van Trainingscentrum Helena en Arthur de Hamer van Sportinstituut Schiedam.

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen?
Vul het contactformulier in of schrijf een e-mail aan info@powertomove.nl

Je kan ook direct bellen met 0621556605 (Jan Hofman) of 0624347907 (Merinda Kreischer)

Wij helpen je graag!

 

Jan Hofman
Brand Pepper Media PowerToMove-16

Jan Hofman werd opgeleid als operatie-assistent in het Gemeente ziekenhuis van Schiedam in de jaren ’80. Daarna studeerde hij fysiotherapie aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. Hij specialiseerde zich in eerste instantie in sport- en handletsels. In die tijd kreeg hij al les in het drie dimensionaal mobiliseren van gewrichten en leerde toen ook al het belang van bindweefseltherapieën van Jan Jaap de Morree. In de huidige fysiotherapie blijken dit vooruitstrevende methoden te zijn .
Hij bleef werken als operatie-assistent, werd praktijkopleider in het ErasmusMC locatie Daniel den Hoedkliniek en had zijn eigen fysiotherapie praktijk te Delft die hij later overdroeg aan zijn toenmalige compagnon. In de tijd daarna studeerde hij aan de VU te Amsterdam en werd hij eerste graads docent in de Hogere Gezondheidszorg. Als zodanig werkte hij ook vijf jaar in het ErasmusMC waar hij operatie-assistenten opleidde waarna hij zijn docentschap vervolgde aan de HBO opleiding Sport en Bewegen in Haarlem. Hier doceerde hij de meeste theorie- en praktijk vakken betreft trainingsleer voor gezonde mensen en voor mensen met een handicap en/of aandoening.

In 2012 werd hij door Sportinstituut Schiedam gevraagd om daar een fysiotherapiepraktijk te starten. In de tussentijd verdiepte hij zich verder in allerlei aspecten van de gezondheidszorg en sport.
Buiten zijn werk en studies heeft Jan talloze sporten beoefend vanaf zeer jeugdige leeftijd. Hij werd Aikidoleraar en richtte zijn eigen Aikido Stichting Rijnmond op, hij leerde Tai Chi Chen en Shaolin Kungfu van Zhang Li Peng, werd Krav Maga Instructeur bij Trainingscentrum Helena van Martijn Bos.

Een weergave van genoten opleidingen
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie
Handtherapie
Post operatieve fysiotherapie
Fysiotherapie in de beweegkuur
Fysiotherapie bij oncologie
Fysiotherapie bij coronairaandoeningen
Dry Needling
Functional Fascie Taping
Medical Taping
Operatie-assistent
HBO Docent in de Hogere Gezondheidszorg
HBO Docent Sport en Bewegen
4T revalidatie
Personal Trainer
Medical Fitness Instructor
International Krav Maga Instructor IKMF
Master Instructor Trojan Workout
Kettlebell Instructor ‘volgens de hoogste norm wereldwijd’
Functional Movement Screening Specialist
TRX Instructor
Personal Hormone Profiling Consulent
Mylogenics
Trainer TOP A
Trainer TOP B
Aikidoleraar
Tai Chi Chen Docent


Brand Pepper Media PowerToMove-42Merinda Kreischer

Merinda Kreischer studeerde medicijnen maar had uiteindelijk toch meer passie voor fysiotherapie en verwisselde daarom haar studie voor Fysiotherapie in Rotterdam. Vervolgens werkte zij zes jaar in een particuliere praktijk waar zij ervaring opdeed met alle voorkomende aandoeningen en letsels die voor fysiotherapie in aanmerking komen. Tevens specialiseerde zij zich in sportfysiotherapie. Per toeval ontmoette zij Jan Hofman van PowerToMove. Zijn visie en werkwijze kwam zo overeen met haar visie en werkwijze dat zij besloten om hun krachten te bundelen. Merinda heeft sportervaring op het hoogste nivo. Zij is kettlebellinstructrice, deed haar opleiding bij Martijn Bos van Trainingscentrum Helena. Alle manieren van tapen en myofasciale behandelingen waaronder dry needling voert zij uit indien nodig voorafgaand of gelijktijdig aan de fysiotherapeutische rehabtrainingen.

Een weergave van genoten opleidingen
Fysiotherapie
Sportfysiotherapie
Dry Needling
Medical Taping
Trojan Workout Kettlebell ‘volgens de hoogste normering wereldwijd’

PowerToMove